Vă propun o reţetă interesantă pentru picnicuri, inspirată din bucătăria mexicană. Este uimitor faptul că produsele de bază la mexicani sunt porumbul, fasolea, ceapa şi șoricul de porc. Vă aminteşte de cineva?

Ingrediente pentru patru persoane

patru foi de lavaş, tăiate în pătrate de aproximativ 30×30 cm

400 de grame de fasole fiartă

50 de grame de smântână

sucul unei jumătăţi de lămâie stoarsă

miezul unui porumb zaharat fiert sau jumătate de cutie de porumb conservat

o ceapă roşie tocată mărunt

125 de grame de roşii cherry tăiate în jumătate

două linguri de ketchup

un mănunchi de coriandru proaspăt sau pătrunjel

o mână de frunze de salată verde

75 de grame de caşcaval ras

sare şi piper negru
Metoda de preparare

Faceţi un pireu într-o farfurie adâncă, mestecând fasolea fiartă, smântâna şi sucul de lămâie.

Puneţi în altă strachină miezul de porumb, ceapa, roşiile tăiate, pătrunjelul şi ketchupul.

Mestecaţi bine şi condimentaţi cu sare şi piper negru, după gust.

Aranjaţi o foaie de lavaş pe un fundişor de bucătărie şi ungeţi-o cu pireu de fasole. Lăsaţi puțin loc liber pe la margini.

Adăugaţi peste pireu salată din miez de porumb, apoi, câteva frunze de salată, iar la urmă presăraţi cu caşcaval ras.

Îndoiţi marginile turtei, apoi suciţi-o într-o ruladă, ca să sigilaţi bine conţinutul. Folosiţi un beţişor de cocktail, dacă e necesar.

Repetaţi cu fiecare din cele patru turte.

Înveliţi turtele umplute în folie sau pergament de bucătărie şi păstraţi-le la răcoare până la momentul servirii (nu mai mult de patru-cinci ore).

Înainte de a servi turtele umplute, tăiaţi-le în jumătate.