Octombrie, 2014
Eu nu sunt o mare promotoare a suplimentelor alimentare și consider că toate femeile trebuie să încerce să obțină majoritatea microelementelor necesare din alimentația sănătoasă.
Adevărul este că multe alimente moderne nu conțin o cantitate suficientă de nutrimente. Fie că nu sunt proaspete, fie că au crescut în soluri sărace, fie că sunt pregătite pentru cure de slăbire.
Și totuși, este evident că organismul unei femei trece prin mai multe transformări odată cu vârsta și, în special, stilul de viață poate conduce la sărăcirea organismului de anumite elemente. Cure de administrare a suplimentelor nutritive, din timp în timp, sub supravegherea specialiștilor, sunt recomandate și depind de vârsta persoanei.
Între 30-40 de ani
Organismul se află la culmea performanței, iar problemele de sănătate pot fi cauzate preponderent de stres și deficit de energie.
Fierul – este un supliment recomandat deseori la această vârstă, mai ales dacă vă simțiți mereu obosită. O cauză a deficitului de fier poate fi ciclul abundent.
MAGNEZIUL – ajută la combaterea stresului și în medie 89% din adulți au deficit de acest element. S-a observat că administrarea suplimentului de magneziu reduce durerile de cap frecvente.
ACIDUL FOLIC – se recomandă mai cu seamă dacă doriți să aveți copii. Acidul folic reduce riscul defectelor șirei spinării la nou-născuți și se administrează îndeosebi în primele 12 săptămâni ale sarcinii.
Între 40-50 de ani
După 40 de ani, începe perioada tranziției – schimbări care pot provoca probleme de sănătate. Cea mai mare schimbare constă în apropierea menopauzei. Suplimentele pot ajuta în această perioadă de tranziție.
SELENIUL – susține imunitatea, dar presupune și proprietăți protectoare împotriva cancerului. Seleniul de asemenea susține funcția ficatului și detoxifierea. Aproape 50% dintre femei înregistrează deficiențe de seleniu. El poate fi primit ca parte componentă din suplimentele antioxidante.
OMEGA-3 – hidratează pielea și reduce din riduri. Mai mult, Omega-3 diminuează inflamațiile care sunt deseori legate de diferite boli de vârstă. Omega-3, în combinație cu vitamina D, ajută și la înlăturarea cercurilor întunecate de sub ochi.
CALCIUL ȘI VITAMINA D – un număr tot mai mare de femei înregistrează un nivel sporit de zahăr în sânge la această vârstă, iar 50% din ele riscă să se îmbolnăvească de diabet zaharat după 40 de ani. Cercetările științifice indică faptul că o combinație reușită de calciu cu vitamina D reduce riscul dezvoltării diabetului zaharat.
Cum se administrează suplimentele?
De obicei, suplimentele se iau odată cu mâncarea, ca să fie absorbite mai ușor.
Doza fiecărui supliment trebuie verificată, mai ales a vitaminei A, care este toxică, dacă se conține în exces.
Toate suplimentele în formă de tablete și capsule trebuie luate cu apă.
Citește mai departe