Septembrie, 2015
Consumați pâine din făină integrală pentru un aport sporit de vitamine și fibre vegetale
Pâinea noastră cea de toate zilele se transformă, tot mai des și mai des, într-un dușman. Sau așa o caracterizează multă lume, care fie că simt că se îngrașă prea repede de la ea, fie că nu o poate digera și dezvoltă intoleranță.
Intoleranța la grâu, mai bine zis la gluten (proteina care stă la baza compoziției bobului de grâu și a altor cereale, precum secara, orzul etc.), a devenit în ultimii ani o condiție foarte frecventă între adulți și copii, la modă chiar. Oriunde ai merge, auzi persoane care caută produse fără gluten, căci au dezvoltat intoleranță, iar în Chișinău a apărut și un magazin specializat în produse fără gluten, lansat de o mămică ai cărei copii nu pot consuma pâine.
Deși sunt multe produse naturale care nu conțin gluten, precum ar fi orezul, ovăzul, porumbul, hrișca, meiul, mălaiul, de cele mai multe ori persoanele, totuși, duc dorul pâinii de grâu.
Citește mai departe