Această rețetă este inspirată din gastronomia orientală, unde ghimbirul, vlăstarii verzi și sosul de soia mereu au fost ingrediente de bază în bucatele tradiționale. Din fericire, toate sunt accesibile în supermarketurile noastre. Căutați și tăieței din făină de orez sau de hrișcă, dacă doriți.
Pentru un efect maxim asupra răcelii, pregătiți supa rapid, fără fierbere îndelungată.
Ingrediente
un mănunchi de ceapă verde, tocată
doi căței de usturoi pisat
o bucățică de rădăcină de ghimbir, curățată și rasă mărunt
un mănunchi de Kale verde-închis (înlocuiți cu ¼ varză chinezească)
un mănunchi de pătrunjel (se potrivește și cel uscat)
100 de grame de vlăstare verzi de la „Dor de Verde”
50 de grame de tăieței
100 de grame de ciuperci brune
100 de grame de tofu natural, tăiat cubulețe
un litru de bulion fierbinte
două linguri de ulei de floarea-soarelui
sos de soia
piper negru
sucul unei lămâi stoarse
Citește mai departe