Folosiți brânză grasă de vaci și frișcă de 30%. Nu vă cheltuiți cu Filadelfia de la supermarket. Nu se merită, pentru că e prea scumpă și conține sare. Nu folosiți smântână, căci va conferi un miros înnăcrit.
Pentru acest desert veți avea nevoie de un mixer de bucătărie, o formă pentru torturi de 23 cm cu laturile flexibile (care pot fi scoase), pergament de bucătărie și o sită de metal.

Ingrediente
600 grame brânză grasă de vaci
300 ml frișcă (smântână dulce) de 30%
100 grame zahăr pudră
2 pachețele de zahăr vanilat
300 grame biscuiți simpli
100 grame unt
400 grame căpșune curățate și tăiate în jumătate
Frunze de mentă pentru ornare

Metoda de preparare
Din pergamentul de bucătărie tăiați un cerc ceva mai mare decât fundul formei pentru tort. Alineați fundul formei  cu pergamentul decupat șu ungeți hărtia cu un pic de unt.
Tâiați două fășii de hârtie de înalțimea formei, ungeți-le un pic cu unt și lipiți-le pe perețeii formei.
Baza:
Fărâmițați biscuiții cu un sucitor într-o pungă de pănză sau de plastic, turnați-i într-un bol adânc.
Topiți untul, turnați-l peste biscuiți și mestecați bine până când fărâmiturile se învelesc în unt.
Turnați biscuiții în forma pentru tort și cu o lingură plată formați blatul neted. Puneți forma la frigider pentru o oră.

Între timp pregătiți crema:
Jumătate din căpșune se amestecă cu un pachețel de zahăr vanilat, se pun în mixer și se zbat bine, apoi se trec printr-o sită de metal, să se obțină un pireu subțire și omogen. Se toarnă într-un borcănaș și se astupă.

În mixerul spălat se amestecă bine brânza cu zahărul-pudră, păna când se face o consistență de cremă. Adăugați frișca și al doilea pachețel de zahăr vanilat și continuați să mestecați în mixer până se combină complet. Adăugați jumătate din pireul de căpșună și mastecați atent.

Turnați amestecul peste blatul răcit și nivelați cu o spatulă, sa nu rămână bule de aer.

Lăsați desertul în frigider peste noapte.

Scoateți torta cu 30 minute înainte de a fi servită. Puneți-o pe o cană lată și lăsați părțile formei în jos. Dezveliți hărtia de pe margini.
Alunecați torta pe un platou de servit, scoatein atent pergamentul de la fund.

Aranjați frumos căpșunele rămase și turnați peste ele pireul rămas. Ornați cu frunze de mentă.
Tăiați torta cu un cuțit lat înmuiat în apă fierbinte.

27124629911_bbb81ca517_z

26588763293_a1fed98a4a_z