Ieri am fost la atelierul Nataliei Matiescu Bread. Oils. Herbs. , despre care auzisem atâtea! I-am zis Nataliei să gătească ea aluatul pentru niște tarte, air eu vin cu ”umplutura”.
aluatCeia ce trebuia să fie oleacă de aluat pentru 2 tarte, s-a transformat într-o după-amează  delicioasă, cu 4-5 tarte diferite, multe turte și opt fete frumoase în jurul mesei.
Natalia a pregătit aluatul din făină integrală de grîu. Ea macină grîul chiar atunci, chiar acolo, la moara ei de masă, apoi îi adaogă oleacă de sare, oleacă de maia și apă călduță și îl lasă să se odihnească până suntem noi gata cu umplutura pentru tarte.
Din grădina Nataliei am adus ceapă verde și mărar, iar brânza proaspătă de vaci am mestecat-o într-o combină de bucătărie, ca să obținem o cremă. Vezi rețeta de tartă cu roșii cherry aici.
Altă umplutură, de post, am pregătit-o din ciuperci, roșii, pasta Tahini, ceapă verde. După dorință, puteți folosi ouă de prepeliță pentru ornare. Vezi rețeta aici.
Iar pentru desert, am pregătit o tartă cu restul cremei de brânză de vaci și zahăr la bază, acoperită cu vișine din grădina Nataliei, și rondele de pastă de căpșune oferite de Natalia Popov. Natalia tocmai pregătise pasta în dehidratorul ei, folosind căpșune chair de la mama mea, de la Căpriana. Vezi rețeta similară aici.
Cât se pregăteau tartele în cuptorul Nataliei, am potrivit și o salată verde din frunze de la Nadia Știrbu, aduse din Transnistria, și verdețuri din grădina Nataliei – mărar, ceapă, lătuca, rucola, etc.

kfmțLȚKMLGLANER

Am pregătit și o tartă fără gluten, pentru Tatiana Lazar, dar asta e o temă aparte și voi scrie separat.

Photo: Natalia Matiescu, Tamara Șchiopu