„Cobbler” din engleză înseamnă desert copt, din fructe proaspete cu aluat. Există câteva feluri de deserturi fierbinți din fructe proaspete la englezi – cobbler, crumble, crisp. Fiecare are specificul său, dar toate au la bază fructe proaspete.
Pentru că se servesc fierbinți, ele sunt tradiționale mai mult pe timp de toamnă si iarnă, cînd sunt multe fructe și pomușoare.
Rețeta de mai jos poate fi folosită cu tot felul de pomușoare de sezon. Acum e sezonul murelor, și asta am folosit.
Ingrediente pentru 4 persoane
4 mere curățate și feliate, fără semințe
350 grame mure (puteți folosi mure congelate)
100 ml sirop de pomușoare (coacăz, zmeură, floare de soc, etc)
100 grame făină
un vîrf de cuțit de praf de copt
100 grame unt
50 grame zahăr brun
40 grame migdale fărâmițate
Înghețată pentru servit
Metoda de preparare
Cuptorul se încălzește până la 190 grade.
Merele, murele și siropul se pun într-o cratiță și se gătesc la foc mic timp de 5 minute. Se toarnă într-un vas de copt.
Untul se amestecă cu făina și praful de copt să se formeze un aluat în formă de fărâmituri. Se adaogă migdalele, apoi 2 linguri de apă rece. Se plămădește pină se obține un bol maleabil.
Din alaut se formează 8 boluri, care se pun în vasul de copt, în jurul fructelor.
Vasul se pune la rolă pentru 25-30 minute, până cînd aluatul e copt.
Se servește fierbinte, cu înghețată.

Foto: Veda Wildfire

_mg_6821-2