Sfecla roșie, dacă e coaptă, păstrează toți nutrienții săi și culoarea intensă, care parțial se pierde la fierbere.
Ingrediente pentru 4-6 persoane
900 grame sfeclă roșie, care mai măruntă
70 grame spanac proaspăt sau congelat
40 grame semințe de dovleac, decojite
60 ml ulei
sucul stors din jumătate de lămâie
1 cățel de usturoi
1 litru bulion
2 lingurițe de chimen măcinat
piper negru măcinat, după gust
Metoda de preparareTamara_30Jan_14
Coaceți sfecla cu tot cu coajă în cuptor la temperatura de 250 grade C. Sfecla e gata atunci, când cuțitul pătrunde ușor în miez (1 – 1.5 ore)
Între timp pregătiți pesto verde. Într-un blender puneți semințele de dovleac, spanacul, uleul, sucul de lămâie si piper negru. Prelucrați amestecul pănâ obțineți un sos uniform. Condimentați după gust și păstrați sosul în frigider.
Curățați sfecla coaptă, tăiați-o în cuburi și puneți-o în blender, împreună cu bulionul și chimenul măcinat. Mestecați în blender până la obținerea unei crème omogene. Adăugați bulion ca să obțineți consistența dorită.
Puneți supa în castron și încălziți-o pâna la punctul de fierbere.
Serviți supa cu sosul-pesto și cu pâine de casă.
Vezi aici alte rețete cu sfeclă roșie

Photo by Eva Nemeth