Mulțămită legumelor calde, dar și a verdețurilor, această salată va împrospăta, dar și va energiza în egală măsură.
Ingrediente pentru 4 persoane
1 dovleac în formă de pară, curățat de coajă și de semințe
2 linguri de ulei preferat
1 lingură de cimbru uscat sau proaspăt
1 lingură de miere lichidă
225 grame frunze de rucola
120 grame semințe de dovleac ușor prăjite pe uscat
piper negru măcinat
Pentru marinadă
4 linguri de ulei
sucul unei lămâi
sucul unei portocale
1 linguriță de muștar
1 linguriță de cumbru
Metoda de preparare
Cuptorul se încălzește până la 220 grade C.
Dovleacul se taie în felii și se învelește bine în ulei cu cimbru
Se coace pe o tavă timp de 30 minute. La fiecare 10 minute se mestecă ușăr feliile întorcându-se pe o parte și pe alta, ca marginile să se rumenească și să se caramelizeze ușor.
Peste 30 de minute se presară mierea și se mai lasă pentru 5 minute la cuptor, apoi se răcește un pic.
Într-un bol adânc se amestecă frunzele de rucola, semințele de dovleac, și marinada obținută prin amestecarea tuturor ingredientelor.
Se adaogă feliile de dovleac copt și se servește presărată cu piper negru măcinat.

Photo Eva Nemeth

Tamara_22