Ingrediente pentru 4 persoane
5 ardei grași, de diferite culori
5 linguri de ulei
jumătate de ceapă roșie, tocată mărunt
sucul unei lămâi
200 grame roșii cherry
250 grame linte fiartă
un câțel de usturoi, pisat
un mânunchi de mentă rece, tocată mărunt
un mânunchi de pătrunjel tocat mărunt

Metoda de preparare
Cuptorul se încălzește până la 200 grade C
Ardeii se străpung cu o furculiță și se ung cu ulei, apoi se pun în cuptorul fierbinte pentru 10-15 minute să se rumenească, dar să nu se coacă complet, ca să-și păstreze forma
Între timp se pregătește umplutura, amestecându-se toate ingredientele și asezonând cu sare și piper după gust.
Unul din ardei se scoate de pe semințe și se taie mărunt, apoi se adaogă în umplutură, mestecând ușor.
Ardeii se așază pe un platou pentru servit. Se taie atend de-alungul (sau în jumătate, dacă sunt prea mari) și se scot semințele cu o furculiță.
Ardeii se umplu cu umplutura de linte, și se servesc imediat.

Foto KLumea

Teatru Gastronomic