Acest sos se servește cu cașcavaluri deosebite, pâine artizană, afumături și în tartine savuroase, la un păhar de vin sec. Gustul dulce-acrișor cu arome de ghimbir și murele vă vor deplasa într-o lume aparte.
Ingrediente:
500 grame de mure
140 grame zahăr
140 grame ceapa rosie, tocată
3 linguri de ghimbir ticat din rădăcină proaspătă
2 linguri de muștar
150 ml otet de vin roșu
Vezi aici rețeta de alt sos din mure
Metoda de preparare
Combinați toate ingredientele, cu excepția oțetului.
Se pune amestecul la foc mediu pentru cateva minute.
Se condimentează cu foarte puțină sare și piper, după gust.
Adăugați oțetul și lăsați amestecul să fiarba neacoperit timp de 10 minute.
Se transferă in borcănașe sterilizate și se sigileaza imediat.
Cu timpul sosul se va înnobila, iar aromele vor fi mai profunde, deși poate fi servit și imediat după răcire.IMG_3638