Eu am așteptat șase luni ca să pregătesc această salată. Știți voi, când revistele culinare îți dau niște idei de rețete cu totul și cu totul în afara sezonului… Or, eu am așteptat tomatele noastre, de când le-am semănat în februarie, până acum,  să se facă cum mai coapte, cum mai roșii și cum mai dulci.
Ingrediente pentru 2 persoane
200 grame roșii cherry, de dorit – prinse de viță
4 frunze de dafin
un cățel de usturoi, tocat mărunțel
4 linguri de ulei de măslin
125 grame mozzarella sau caș moale fără sare
un fruct de avocado
o lingură de semințe de pin, ușor toastate
2 linguri de oțet balsamic
6 frunze de busuioc proaspăt
Metoda de preparare
Cuptorul se încălzește pînă la temperatura de 220 grade C
Roșiile se aranjază într-o tavă de copt, cu frunzele de dafin între ele.
Se presară usturoi, sare și piper și ulei.

Roșii cherry la copt

Roșii cherry la copt

Se pun la cuptor pentru 15 minute, ca cojițele să înceapă să plesnească
Între timp se aranjază brânza în felii pe un platou de servit, și feliile de avocado pe altă parte a farfuriei

Roșiile fierbinți se pun în mijloc, apoi se toarnă peste ele sucul scurs în timpul coacerii

Se presară cu semințele de pin, oțetul balsamic, frunzele de busuioc și ulei suplimentar, după dorință.

Se asezonează după gust.

Salata se servește cu pâine artizană ”ciabatta” sau altă pâine preferată.
Vezi aici rețete cu roșii în sezon

 

fullsizeoutput_63b