Am pregătit acești biscuiți pentru participanții la Picnic la Ferma Eco din 9 septembrie 2017, când am mers în vizită la Alexandra Ungureanu, producător ecologic certificat.
Ingrediente:
400g de căpșune înjumătățite sau tăiate, dacă sunt mari
2-3 linguri de zahăr
coaja de la 1 lămâie
Pentru biscuiți
300 ml frișcă de 30%
2 pachețele de ceai de mușețel
90g unt
2 lingurițe de lapte
250g făină
2 lingurițe de praf de copt
50g zahăr, plus 1 lingura
1/2 linguriță pastă de vanilie sau extract
Metoda de preparare
1. Preîncălziți cuptorul la 200 ° C,
2. Se amestecă căpșunile, zahărul și coaja de lamaie într-un castron mic și se lasă deoparte pentru a se înmuia puțin.
3. Incalziti 125 ml de frisca într-o tigaie mică, adaugati pliculetele de ceai si lasati până la fierbere. Scoateți de pe foc, adăugați untul și infuzați timp de 5 minute, dupa care aruncati pliculețele de ceai.
4. Reîncălziți tigaia pentru a topi untul, dacă este necesar, apoi adaugati laptele.
5. Într-un castron mare, amestecati făina și praful de copt, apoi amestecați faina cu crema infuzată, 50g de zahăr și un vârf de sare, framantati pana cand obtineti ul aluat tare.
6. Pe o suprafata usor alunecoasa, intindeti aluatul la o grosime de 2 cm. Tăiați șase biscuiți cu un tăietor rotund de 6 cm. Așezați-le pe o tavă de copt și lasati-le timp de 15 minute.
7. Puneți deasupra biscuitilor puțină frisca și coaceți timp de 12-15 minute, până la culoarea aurie.
8. Lasati biscuitii pe un suport pentru a se raci, apoi împărțiți cu atenție în jumătate orizontal.
9. Zbateti frisca rămasă cu 1 lingură de zahăr și vanilie până la vârfuri moi. Puneți frisca zbătută pe jumătățile de biscuiți, adăugați căpșunile, apoi acoperiți cu restul de biscuiți deasupra.
Serviți în calitate de desert.

Căpșune soi tîrziu la ferma eco BACIFERA

Căpșune soi tîrziu la ferma eco BACIFERA

Foto: Natalia Perjan

Foto: Natalia Perjan