Tabouleh este un fel de mâncare vegetariană Levantină (uneori considerată o salată) din roșii, pătrunjel mărunțit, mentă, bulgur și ceapă și condimentată cu ulei, suc de lamaie și sare. In unele variante se adauga usturoi sau cous-cous în loc de bulgur. Grâul bulgur, neffind fiert, doar ținut în apă peste noapte, devine extrem de gustos și plăcut ca textură de bază. 
Am pregătit o variațiune de Tabouleh la un Picnic la Ferma Eco la ferma Alexandrei Ungureanu BACIFERA din Râșcani, și am folosit zmeură și caise uscate pentru o aromă specială.

Ingrediente:
• 150g grâu bulgur, înmuiat în apă rece peste noapte
• 3 linguri de mentă marunțită
• 3 linguri de coriandru marunțit
• 2 linguri de pătrunjel marunțit
• ½ ceapă roșie, tocată mărunt
• 50 g nuci de fistic, tocate marunt
• 100g zmeură proaspătă
• 100g caise uscate, tocate
• 1 rodie, sâmburii doar
• 1 lămâie, sucul stors
• sare și piper negru proaspăt măcinat
Metodă:
1. Preparati grâul bulgur, asigurându-vă că toată apa este scursă si puneți-l într-un bol mare.
2. Adăugați toate celelalte ingrediente și amestecați bine. Se condimentează cu sare și piper după gust și se serveste.

Tabouleh cu zmeură

Tabouleh cu zmeură

IMG_3686

Deliciu pentru copii

Deliciu pentru copii

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]