UN AN LA FERMĂ – Jurnal pozitiv și emotiv de Tamara Șchiopu (în lucru)

Această carte o alcătuiesc din experiențele și emoțiile mele zi-de-zi lucrând la fermă deja de doi ani. Până a intra în lucru aici îmi părea că le știu pe toate: cum să vinzi legume, cum șă conduci o întreprindere, cum să-ți ajuți soțul când e mai greu, cum să trăiești din puțin. Ce mult greșeam!

Cartea e pentru cei care cred că le știu pe toate. Și pentru cei care nu. Pentru cei care speră că în Occident e mai ușor. Și pentru cei care nu. Pentru cei care mănâncă roșii proaspete de Revelion. Și pentru cei care nu. Pentru cei care iubesc prea mult carnea. Și pentru cei care nu. Pentru cei care se cred orășeni. Și pentru cei care nu.

Cartea include și o colecție de 55 de rețete vegetariene și vegane, pregătite de mine și publicate pe parcursul colaborării mele cu revista culinară Prosto & Vkusno.

Fragmente .PDF

Alte cărți

Dovleacul Minune – rețete, istorie și tradiții

”Această carte vă va surprinde prin rețete noi, absolut fenomenale, ce au la bază un produs tradițional pentru Moldova – dovleacul.” Nata Albot Cartea conține 25 de rețete cu dovleac, în 5 categorii: salate și gustări, supe, bucate de bază, garnituri, deserturi. Cititorul va alfa și despre metodele de preparare, utilizarea medicinală și valoarea nutritivă, utilizarea semințelor de dovleac, cultivarea, recoltarea și păstrarea dovleacului peste iarnă. Sunt descrise obiceiurile și tradițiile legate de dovleac, la fel și mai multe alegorii, inclusiv fabule și poiezii.

Cumpără aici

Bucate de post – rețete și povețe

Oricare ar fi motivele pentru a posti, un asemenea regim alimentar poate fi minunat şi benefic, dacă respectaţi câteva reguli elementare.
Mâncarea trebuie sa fie diversă, iar bucatele să conţină toate grupele de nutrienţi necesari unui organism sănătos: proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre vegetale, vitamine și microelemente. Această colecție de rețete vă va ajuta să evitați plictiseala, cu bucate de culori vii, atrăgătoare, cu arome interesante şi chiar neobişnuite.

 

Descarcă .PDF

Despre autor

Tamara Şchiopu este nutriționist și specialist în marketingul agricol şi alimentar. Practică nutriţia în calitate de publicist şi consultant în Moldova și în Marea Britanie. Pe lângă studiile în nutriţie, deţine diploma de biolog de la Universitatea de Stat din Chişinău (1987) şi de Master în Administrarea Businessului (MBA) de la Universitatea din California (2002). Vegetariană de peste 15 ani, Tamara publică rețete și articole pe teme de nutriţie şi ecologie în diferite mijloace de informare din Moldova.

Împreună cu soţul său, Iain Tolhurst, Tamara locuieşte și lucrează la ferma lor organică din Marea Britanie www.tolhurstorganic.co.uk , venind în vizite de lucru şi în vacanţe în Moldova.

De la alți Autori

MOLDOVA din bucătăria mamei mele

”Această carte vă va surprinde prin rețete noi, absolut fenomenale, ce au la bază un produs tradițional pentru Moldova – dovleacul.” Nata Albot Cartea conține 25 de rețete cu dovleac, în 5 categorii: salate și gustări, supe, bucate de bază, garnituri, deserturi. Cititorul va alfa și despre metodele de preparare, utilizarea medicinală și valoarea nutritivă, utilizarea semințelor de dovleac, cultivarea, recoltarea și păstrarea dovleacului peste iarnă. Sunt descrise obiceiurile și tradițiile legate de dovleac, la fel și mai multe alegorii, inclusiv fabule și poiezii.

Cumpără aici

Spațiu pentru alte cărți de rețete
scrise de autori din Moldova

Aici poți plasa informație despre noua ta carte de rețete. 
EtnoGastronomica susține cărțile dedicate alimentației
sănătoase și bucătăriei tradiționale.

Contactează-ne