Această salată oferă 2 din cele 5 porții de fructe și legume necesare zilnic, pentru 4 persoane. Este tare sațioasă și servește ca o mâncare masă întreagă.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 ceapă roșie, curățată și feliată subțire
  • 2 lingurițe de zahăr
  • un drob de sare
  • 1-2 linguri de suc de lamâie, stors
  • 50 grame alune de pădure sau migdale, ușor fărâmițate
  • 1 felie de păine integrală, ruptă în bucățele
  • 380 grame verdețuri
  • 1 lingură de ulei preferat
  • un mănunchi de pătrunjel
  • 110 grame semințe de rodie
  • 100 grame de brânză de oi sau Feta (poate fi exclusă în post)

Mod de preparare

  1. Ceapa feliată se amestecă cu zahărul, sarea și sucul de lamiae. Se lasă pentru un timp, să se marineze.
  2. Miezul de alune sau migdale se prăjește timp de 5 minute, apoi se răcește.
  3. Verdețurile, pâinea și migdalele se amestecă cu ceapa pregătită, semințele de rodii și brânza de oi.
  4. Se condimentează după gust și se garnisește cu ulei.