Azi ajungem la sfecla roșie – probabil cea mai umilă și modestă cultură în lumea legumelor, însă o adevărată regină a sănătății și longevității.
Puține sunt legumele care pot fi consumate anul întreg, sunt autohtone, pot fi păstrate fie în sol, fie în depozite și servesc ca un ingredient de bază atât în salate, cât și în supe, garnituri, conserve și deserturi. Azi vă propun un desert neașteptat. Neașteptat de neobișnuit. Și neașteptat de simplu.
Ingrediente

500 grame sfeclă roșie fiartă și rasă marunt
100 grame unt
200 grame ciocolată neagră
1 linguriță extract de vanilie
250 grame zahăr
3 ouă
100 grame făină
25 grame cacao
1. Cuptorul se încălzește până la 160 grade C
2. Sfecla se pune într-o sită să se scurgă excesul de lichid
3. Într-un robot de bucătărie se mestecă untul, ciocolată și sfecla roșie. Ciocolata și until se vor topi pe parcurs
4. Zahărul se zbate cu ouăle, apoi se amestecă atent cu mixul de sfeclă, unt și ciocolată.
5. Se adaogă făina și cacao, să se formeze un aluat uniform
6. Aluatul se toarnă într-o tavă adâncă de copt, alineată cu pergament de bucătărie și se coace 30-35 minute.
7. Se lasă să se răcească, se presară cu zahăr pudră, apoi se taie în formă de romb.
8. Se servesc prăjiturile reci, și se păstrează la frigider 3-4 zile.
Citește despre sfecla roșie aici

24238843485_6c536592ba_z