Mai, 2015
Pentru un mod de viață sănătos, o femeie nu trebuie să consume mai mult de 3-4 unități de alcool (vin) pe săptămână, iar un bărbat – nu mai mult de 6 unități. O unitate de vin constituie 150 ml.
25 aprilie 2015 a adunat toți amatorii și susținătorii vinului artizanal (de casă) la un eveniment festiv, la care s-a sărbătorit nu doar cel mai bun vin, dar și cei mai iscusiți dogari, meșteri populari, bucătari și artiști amatori. În acest sfârșit de săptămână, cea de-a 12-a ediție a concursului național „Polobocul de Aur” a fost scoasă din urbe și dusă în inima Codrilor, acolo unde vinul de casă e „la el acasă” – la Răciula, Călărași.
Discutam apoi cu prieteni, originari din satul Răciula, care au luat efortul organizatorilor (Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova) mai în glumă, mai în serios, argumentând precum că vinul de casă trebuie promovat nu acolo unde se produce și se bea, ci peste hotarele țării. Că, chipurile, în R. Moldova nu este necesar de promovat vinul, el și așa este arhipopular, mai bine promovăm tradițiile vechi, deja dispărute, precum e țesutul din mătase de viermi, meșteșug acum păstrat doar de câteva maici într-o mănăstire.
Haideți să le luăm pe rând
Citește mai departe