Recent a fost lansat un nou portal autohton, dedicat alimentației sănătoase în Moldova.
Pagina www.EtnoGastronomica.md poartă numele companiei cunoscute prin proiectele sale comunitare – EcoLocal, Picnic la Fermă, Polonicul de Aur, Târgul de Post VEGAN SHOW, Teatrul Gastronomic.
Relatează Tamara Șchiopu, nutriționist: ”Această pagină web e ca și casa noastră. Avem loc pentru toată lumea care dorește să afle mai multe despre sezonalitatea produselor autohtone, despre metodele eco de a crește legume și fructe, despre alimentația sănătoasă și despre tradițiile gastronomiei artizane.
Am lucrat asupra conținutului aproape un an și am reușit să aducem ”acasă” toate articolele, interviurile, emisiunile și documentarele create în ultimii 5 ani. E ca o bibliotecă dedicată gastronomiei responsabile.”
Portalul conține peste 120 de Rețete vegane și vegetariene din toate categoriile alimentare, de la gustări, la supe, la deserturi și conserve.
Rubrica Lecturi cuprinde 138 de articole, interviuri și video publicate în diferite mijloace mass-media. Articolele sunt clasificate în categorii, gen Eco, Tradiții Gastronomice, Mâncare Sănătoasă, Călătorii Gastronomice, Industria Alimentară, Mituri și Adevăruri.
Vizitatorii portalului vor găsi pe site și legături directe cu alte bloguri culinare din Moldova (Gusturi și Culori, Gourmand{eye}, Prosto Vkusno), precum și link-uri active la Cărți de rețete.
O pagină aparte este dedicată produselor eco – EcoLocal – campanie națională de promovare a agriculturii ecologice din Moldova, cu toate articolele pentru mass-media.
Blogul personal al Tamarei Șchiopu Karnivale (”fără carne”) cuprinde sfaturile nutriționistei la capitolul mâncare sănătoasă, iar fragmentele din noua sa carte ”UN AN LA FERMĂ: Jurnal pozitiv și emotiv” cuprind secvențe din viața unui fermier eco din Marea Britanie. Secvențe care vin să demonstreze că grijile și bucuriile fermierilor sunt aceleași de la o țară la alta.
Compania EtnoGastronomica SRL a beneficiat de consultanță în elaborarea paginii web www.etnogastronomica.md în cadrul programului BERD ”Femei în Afaceri” finanțat de BERD, Uniunea Europeană, Suedia și Fondul pentru Țările În Tranziție Timpurie.
Vizitatorii site-ului se pot abona la paginile preferate și vor beneficia de rețete și sfaturi utile săptămânale.