Aromele de mazăre verde și mentă aduc vara în casele voastre!
Ingrediente pentru 12 blinele
200 grame mazăre verde proaspătă sau congelată
2 ouă
150 grame făină
3 lingurițe praf de copt
sare și piper negru măcinat
225 ml lapte
150 grame brânză de vaci
3 linguri de frunze de mentă, tocate
2 linguri de pătrunjel verde tocat
2 cepe verzi tocate
ulei pentru tigaie
O lingură de fulgi de migdale, ușor prăjite
Metoda de preparare
Mazărea se pune într-un vas cu apă și se dă în clocot, apoi se scurge și se face pireu. Se lasă să se răcească
Albușurile de ou se zbat bine
Într-o cratiță adâncă se amestecă făina, praful de copt, sarea, laptele, gălbenușurile de ou și 50 grame de brânză
În pireul de mazăre se adaogă pătrunjelul, ceapa verde, menta și piperul negru. Se amestecă bine, apoi se adaogă albușurile și restul brânzei de vaci.
Totul se combină cu aluatul de făină, folosind o lingrură de metal, se amestecă atent.
Într-o tigaie se încinge uleiul și se toarnă câte un polonic mic de aluat.
Blinelele se prăjesc timp de 2 minute pe fiecare parte, să se rumenească.
Se presară cu fulgii de migdale și se servesc cu o salată și cu smântână, dacă doriți.
Pentru revista Prosto & Vkusno

Photo Eva Nemeth

Tamara_food_small34