La o petrecere de vară această salată va fura toată atenția oaspeților
Ingrediente pentru 4 persoane
O ceapă roșie feliată subțire
Sucul unei lămâi stoarse
sare și piper negru
100 grame frunze verzi pentru salată (rucola, lătucă, mezuna, păpădie, etc)
4 portocale
300 grame miez de pepene verde tăiat triunghiuri mici (harbuz)
O mâină de frunze de mentă
Pentru marinadă:
500 ml apă
100 grame iaurt natural
Un ardei iute roșu tocat mârunt, fără semințe
Un cățel de usturoi
Sucul unei lămâi
1/4 linguriță de semințe de chimen, ușor fărâmițate
Metoda de preparare
Ceapa roșie se pune într-un bol, împreună cu sarea și sucul de lămâie și se lasă sp se marineze timp de 10 minute
Pe un platou se aranjează frunzele verzi
Portocalele se curăță și se taie în felioare subțiri. Se aranjează peste frunzele verzi
Se aranjează miezul de harbuz, apoi inele de ceapă roșie.
Ingredientele pentru marinadă se amestecă și se toarnă peste salată saus e oferă aparte într-un bol mic.
Salata se înfoaie ușor cu o o lingură mare.
Se servește la bucate de la grătar, sau ca o gustare răcoritoare de vară.

Pentru revista culinară Prosto & Vkusno

Photo: Eva Nemeth