Dacă în casa Dumneavoastră se consumă multă pâine, mereu veți avea resturi de pâine uscată. Folosiți-le în această rețetă, mai ales dacă pâinea este din făină integrală, din speltă sau din secară
Ingrediente pentru 4-8 persoane
Ulei preferat
1 ceapă tocată mărunt
1 cățel de usturoi pisat
sare
1 kg de roții tăiate în 4
280 grame pâine uscată
1 litru de bulion
piper negru
10 grame de frunze de busuioc verde
Metoda de preparare
Într-o cratiță adâncă se încinge ceapa cu usturoiul și cu un pic de sare, timp de 3 minute
Se adaogă roșiile cu sucul lor și se gătesc încă 3 minute
Pâinea se rupe în bucățele și se pune în cratiță, apoi se adaogă bulionul
Se gătește la foc încet timp de 20 minute, până când roșiile sunt moi
Se adaogă frunzele de busuioc și se servește fierbinte
Pe o zi de arșiță, această supă paote fi servită rece.
Pentru revista culinară Prosto & Vkusno
Photo: Eva Nemeth