Halloumi este o brânză semi-dură şi nematurată, cel mai des preparată din lapte de vacă. Halloumi are un punct foate înalt de topire, de asta se folosește des la grătar și mai este numită ”beconul vegetarienilor”. Sursa
În Moldova brânza Halloumi poate fi procurată de la producătorii autohtoni de lactate, care aplică metodele grecești de prelucrare.
Ingrediente pentru 4 persoane
150 grame linte brună
1 litru de bulion preferat
1 ceapă roșie feliată subțire
1 ardei iute verde, fără semințe, feliat subțire
3 linguri de ulei preferat
2 căței de usturoi
250 grame brânză Halloumi
2 dovlecei feliați în panglici subțiri
50 grame semințe de rodie
un mânunci de frunze proaspete de pătrunjel sau coriandru
sare și piper negru măcinat
Metoda de preparare
Lintea se fierbe în bulion timp de 15-20 minute, apoi se scurge și se pune într-un bol adânc.
Se adaogă ceapa, ardeiul, usturoiul tocat, 2 linguri de ulei și totul se amestecă bine.
Restul uleiului se înfierbântă într-o tigaie, în care se pun feliile de Halloumi. Se prăjesc pe ambele părți ca să se rumenească, 2 minute.
În bolul cu salată de adaogă dovleceii feliați, semințele de rodie și frunzele de corinadru și se mestecă totul.
Salata se ornează cu feliile de Halloumi și se servește imediat.
O sursă perfectă de proteină și minerale.

Photo Eva NemethTamara_20