Savurați un început de vară cu arome de sparanghel gingaș, cartofi cremoși și rucola piperonată, în această tartă delicioasă.
Cum se mânâncă sparanghelul
Ingrediente pentru 8 persoaneIMG_6230
350 grame aluat fărâmicios ”pesochnoe”
250 grame cartofi noi mai mărunți
230 grame sparanghel proaspăt, curățat, tăiat în jumătate de-alungul
50 grame rucola proaspătă
50 grame cașcaval ras
3 ouă
300 ml smântână dulce de 30%
Citește aici despre sparanghel

Metoda de preparare
Cuptorul se încălzește pînă la 180 grade C.
Aluatul se întinde la grosimea de 4mm și se plasează pe o tavă rotundă pentru tarte. Baza se sparge în câteva locuri cu furculița, și se pune la frigider pentru 15 minute.
Se coace tarta timp de 15 minute, să se rumenească puțin (ca să nu se ridice aluatul, e bine să umplem tarta cu fasole sau cu orez uscat, care apoi se înlătură.)
Între timp fierbem cartofii timp de 5 minute, apoi adăugăm sparanghelul și jumătate din rucola și le mai ținem pe foc un minut.
Scurgem apa și aranjăm legumele în tarta semi-coaptă.
Presărăm cu cașcaval, apoi turnăm deasupra ouăle bătute ușor cu smîntâna dulce.
Se coace timp de 35-40 minute ca să se prindă bine crema.
Tarta se răcește, se presară cu restul rucolei proaspete și se servește în felii.
Tarta poate fi servită caldă sau rece.

Un an la fermă – sparanghelul
Rețete cu sparanghel
Pasta cu pesto din sparanghel
Sparanghel la grătar
Garnitură de primăvară

asparagus