Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Compania EtnoGastronomica continua Campania de promovare și susținere a alimentelor și bucatelor artizanale, prin concursul național ”POLONICUL DE AUR”
Ediția 5, sezonul de toamnă 2016 invită gospodinele și gospodarii din toată țara pentru cea mai delicioasă DULCEAȚĂ DIN POMUȘOARE AUTOHTONE
Perioada promovării concursului 21 SEPTEMBRIE – 21 OCTOMBRIE 2016
Parteneri: Asociația Națională Pomușoarele Moldovei
Aprecierea produselor și premierea câstigătorului va avea loc în cadrul expoziției FARMER 2016 la Chișinău, sămbătă 22 octombrie 2016

CONDIȚII PENTRU PARTICIPARE
1. Înregistrarea la concurs se efectuaiză prin îndeplinirea Formularului accesibil AICI
2. Participarea la concurs este gratis.
3. Toți participanții înregistrați vor fi contactați la 15 octombrie, pentru confirmări.
4. Participantul va prezenta propriul produs la concurs. Lista produselor eligibile este indicată mai jos.
5. Participantul va prezenta maximum trei produse la concurs.
6. Participantul poate fi reprezentat de o persoana de încredere a sa, dacă nu se poate prezenta în persoană.
7. Produsul va fi prezentat pentru juriu în perioada 19-22 octombrie în cadrul expoziției Farmer 2016. Produsele prezentate la 22 octombrie dupa ora 12.00 nu vor fi admise la concurs.
8. Produsul va fi prezentat împreună cu lista ingredientelor folosite (fără rețetă, doar lista ingredientelor).
9. Produsul va fi prezentat în 2 exemplare – unul pentru apreciere și unul pentru expoziție. Mostrele nu vor depăși greutatea de 500grame.
10. Participantul va lua mostrele sale acasă, după apreciere și anunțarea căștigătorului.
11. Vor fi apreciate produsele ambalate frumos și original, cu etichetă. Eticheta va indica OBLIGATORIU data preparării produsului.
12. Dulceața de pomușoare va fi apreciată după următoarele elemente: aspect vizual, aromă, textură, gust, ingrediente, ambalare/prezentare, idei inovatoare.
13. Aprecierea produselor prezentate va fi efectuată în mod secret ”orb” fără a se cunoaște autorul.
14. Anunțarea căștigătorului va avea loc la ora 14.00 în cadrul expoziției FARMER 2016
15. Căștigătorul celei de a cincea ediții a concursului Polonicul de Aur, pentru cea mai gustoasă DULCEAȚĂ DE POMUȘOARE AUTOHTONE vă primi Diploma de Onoare, trofeul ”Polonicul de Aur”, precum și o ofertă de a comercializa produsul în una din rețelele din țară.
16. Toți participanții la Concurs vor primi Diplome de Participare.
17. Pentru întrebări suplimentare, puteti trimite email la [email protected]

LISTA PRODUSELOR ELIGIBILE PENTRU CONCURSUL LA CEA MAI GUSTOASĂ DULCEAȚĂ DE POMUȘOARE AUTOHTONE

Pentru scopurile acestui concurs, organizatorii au selectat următoarele pomușoare autohtone: zmeură, coacăz roșu, coacăz negru, mure, căpșună, fragi, agriș, afine, cătină, aronia, porumbrele, măcieș, goji.

În această categorie NU SUNT INCLUSE dulcețurile din fructe din pomi, petale de trandafir, nuci, alune, legumele precum și pomușoare care nu cresc în Moldova. Acestea însă pot fi folosite ca ingrediente secundare. De exemplu, Dulceață de coacăz negru cu lămâie și vanilie.

Dulceața poate fi în formă de majiun sau jeleu, crudă, fiartă sau coaptă.

Dulceața de casă poate conține zahăr, miere, pectin, alte fructe sau legume.

Dulceața de pomușoare autohtone nu poate conține coloranți și conservanți sintetici.

Dulceața de obicei are o istorie în localitate, și este tradițională pentu regiune, pentru gospodărie, sau pentru anumite sărbători/ritualuri ale anului.

Dulceața de pomușoare poate include idei inovatoare, de exemplu înlocuirea zahărului cu îndulcitori naturali, folosirea ingredientelor supra-sănătoși și a tehnologiilor noi (crud, la presiune, etc) . Ideile inovatoare vor acumula punctaj suplimentar în procesul de jurizare.

PHOTO: UNSPLASH.COM

Urmărește evenimentele marka EtnoGastronomica

Evenimente marca EtnoGastronomica


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/etnogastronomica/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/etnogastronomica/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/etnogastr...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/etnogastronomica/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35