Despre noi

Noi ne iubim țara. Așa cum este ea. Și ne dorim s-o facem mai frumoasă, mai sănătoasă și mai luminoasă. Prin activitățile noastre și prin aspirațiile noastre. Prin și exemplul și inspirația care le oferim celor tineri. Prin susținerea și instruirea care o oferim celor de la sate. Noi învățăm de la cei mai buni ca noi, de la meșteri populari, de la gospodine artizane, de la antreprenori tineri. De la țărani și oameni simpli. De la primari și profesori. Tot ce facem noi la EtnoGastronomica, o facem pentru că ne place. Ne delectăm cu bucate artizane. Savurăm produsele locale. Ne bucurăm de anotimpuri la vremea lor, și de ce ne oferă ele. Te invităm și pe tine în Moldova noastră!

O țară de oameni frumoși și sănătoși!
 • Promovarea alimentației sănătoase
 • Susținerea producătorilor autohtoni
 • Păstrarea tezaurului național gastronomic
 • Tărgul de post VEGAN SHOW
 • Teatru Gastronomic
 • Master Class
 • Picnicuri la ferme eco
 • Publicații
 • Prezentări publice
 • Ateliere de instruire și informare

Contactează-ne

Nume*

Email*

Mesaj

Abilități

Management evenimente 50%
Master Class-uri gastronomice 20%
Instruire și prezentări 30%

Echipa

O echipă tânără, dar deja cu experiență prețioasă în organizare și desfășurare de evenimente publice, mari și mici. Festivalurile publice iProsop de la Selemet, Cimișlia, Bostaniada de la Lozova, Strășeni, Târgul de post VEGAN SHOW – derulate prin concursul activ al acestor tineri minunați.

Tamara Șchiopu
Tamara ȘchiopuFondator & Director
Nutriționist de specialitate, studii de Biolog și MBA în Managementul Corporativ Ecologic. Tamara locuește în Marea Britanie, unde conduce o fermă de legume ecologice împreună cu soțul ei, Iain Tolhurst. Autoarea cărților de rețete Dovleacul Minune 2012 și Rețete de Post 2013, vegetariană de peste 15 ani, Tamara este pasionată de gătit din produse eco de sezon, și promovează permanent un mod echilibrat de viață și de alimentație.
Valeria Voronin
Valeria VoroninLider Voluntari
Liceul Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar”

Liderul echipei de voluntari la evenimentele marca EtnoGastronomica. Cu asemenea calități, viitorul Valeriei este unul mare și frumos.

Oleg Chicu
Oleg ChicuAsistent Evenimente
Absolvent al UASM, specialitatea Silvicultură și Grădini Publice. Membru fondator și redactor la Gazeta Basarabiei – Ziarul Migranților Moldoveni. Migrant revenit din Italia, Oleg este membru al mai multor asociații socio-culturale și de caritate din țară și din Diaspora. Interese: cultură, ecologie și activism civic.
Natalia Matiescu
Natalia MatiescuManager Proiecte
Atentă la detalii, chibzuită și perspicace, Natalia completează echipa EtnoGastronomica și contribuie la dezvoltarea noilor proiecte în companie. Fă click pe foto ca să citești interviul nostru cu Natalia.
Renata Puiu
Renata PuiuContabil
Studentă la Universitatea de Studii Europene, Drept Economic. Masterat in Comerț Internațional. Coordonator de proiecte naționale ce țin de producătorii autohtoni. Organizator de evenimente naționale rurale. Pasionată de lecturi, teatru și călătorii gastronomice.
Olga Coptu
Olga CoptuVoluntar
Masterat în Administrația Publică. Fondator al organizației obștești Familii Migrante și a ziarului pentru diasporă Gazeta Basarabiei. Voluntar.

Presa despre noi

Urmareste-ne pe Flickr

IMG_7343